Capri

9.6.2021

Capri

 

Capri on kaunis puolipitkäkarvainen ruskeatabby tyttö. Capri oli löytöhetkellä nälkäkuoleman partaalla alle luovutusikäisenä. Arvioitu syntymäaika on syyskuussa 2019 eli Capri on nyt vasta 1,5-vuotias.

Capri sairastui pahaan silmätulehdukseen, jota on hoidettu kuukausien ajan ja saatu tyttö tervehtymään. Vilkkuluomet näkyy vielä hivenen silmissä, mikä voi olla elinikäinen muisto rajusta tulehduksesta. Kun siitä selvittiin, alkoi alituinen turkin raapiminen ja nyppiminen, ja selvästi ihoa kutitti jatkuvasti eikä ruokavalion muutos helpottanut oloa. Alkoi lukuisien kokeiden läpikäyminen eläinlääkärillä ja tuloksien odottelu. Syyksi selvisi lopulta ihosairaus - kissan eosinofiilinen ihottuma, jota hoidetaan kortisonilla, ettei iho mene rikki asti. Immuunivasteen heikentyessä iski tulehdukset ja Caprilta jouduttiin poistamaan hampaita.

Nyt tilanne on onneksi vakaa, mutta kutinaa ja raapimista ei saa kokonaan pois sekä kortisoni ja ruokavalio on pysyvää. Capri vaatii erityistä huolenpitoa ja sitoutumista päivittäiseen kortisonin lääkkeenantoon sekä erikoisruokavalioon. Capri syö ainoastaan hypoallergenic-ruokaa, jonka iho vaatii pysyäkseen kunnossa. Tämän vuoksi Capri soveltuisi ainoaksi lemmikiksi tai kiltin koiran kaveriksi, jolla on säännölliset ruokailut, ettei Capri pääse kaverin ruokakipoille.

Capri on luonteeltaan kiltti, leikkisä ja rohkea tyttö. Lempilelu on pieni hiiri, jossa on helmiä sisällä. Sitä kantelee suussaan ympäri taloa. Keksii paljon itsekseen leikkiä ja omia juttuja ja juoksentelee pitkin huoneita näkymättömiä saaliita kiinni. Capri viihtyy ihmisen lähellä, rakastaa rapsutuksia, puskee, leipoo tassuillaan pehmoista peittoa usein ja ottaa päikkärit talon isännän jalkojen päällä.

Capri on tottunut sijaiskodissa koiraan ja toisiin kissoihin, joten kaipaa kaverin seuraa. Caprista saa ihanan seuralaisen itselleen. Sijaiskodissa on kesän aikana käytössä ulkoiluhäkki, jota Capri on käyttänyt ahkerasti. Ihan pienistä lapsista sijaiskodissa ei ole kokemusta. Uudessa kodissa pitäisi olla aktiviteettia touhukkaalle neitille.

Capri on leikattu, sirutettu, rokotettu ja madotettu.

 

Tutustuthan luovutusehtoihimme etukäteen. 

 

TIEDUSTELUT / Marika

045 1346 905

Parhaiten tavoitettavissa ma-pe klo 12-21

(vain puhelut, ei tekstiviestejä)

tai sähköpostilla marika.kleimola@ssesy.fi

Hakemukset kotiesittelyineen ja yhteystietoineen (varsinkin puhelinnumero) mielellään sähköpostilla. Sopivien ehdokkaiden haastattelut hoidetaan puhelimitse.