Hämy

17.11.2022

 

Oman kodin lämpöön kaipailee noin 4-vuotias Hämy-neito. 

Autokatoksesta löytyi elokuun alussa kolme pentua ja jonkin aikaa tämän jälkeen saatiin myös Hämy loukutettua. Näin Hämy pääsi sijaiskotiin turvaan rauhassa hoitamaan pentujaan.

Käytöksen perusteella Hämy on ehtinyt asustella jo jonkin aikaa luonnon armoilla. Ensimmäisten viikkojen ajan hän oli hyvin pelokas ja varautunut, eikä halunnut kosketusta ollenkaan. Nyt pikku hiljaa luottamus on kasvanut ja on antanut ihmisten silitellä ja rapsutella. Tämä pitää kuitenkin tehdä edelleen Hämyn ehdoilla, muuten saattaa tulla kynsistä. Syliin Hämy ei uskalla vielä tulla. Sijaiskodissa asuu koira, joka on vieläkin pelottava asia ja tämä onkin varmasti hidastanut kesyyntymistä. Hämy kyllä sietää koiraa, mutta todella varautunut tätä kohtaan edelleen. Hän toivookin, ettei omassa kodissa olisi koiraa. Toisten rauhallisten kissojen seura voisi tehdä Hämylle hyvää. Hämy voi lähteä yhteiseen kotiin myös tyttärensä Lilin kanssa.

Hämy tykkää oleskella omassa rauhassaan, mutta kuitenkin tarkkailupaikalla, mistä näkee talon ja pihan tapahtumat. Hän voisikin tykätä, jos omassa kodissa olisi kissatarhaa, lasitettua parveketta tai muuta sopivaa katselupaikkaa. Hämy osaa välillä olla varsin hellyydenkipeä ja ilmaista kyllä, koska haluaa silityksiä. Hämystä on alkanut näkyä aina vain useammin hänen valloittava huomionhakuinen puolensa. Hämy toivoo omaan kotiin kovasti rauhaa ja rapsutuksia.

Hämy on innokas neiti ruoan perään, eli hän aina paikalla, kun ruokaa on jaossa. Juuri herkkujen ja ruoan kautta luottamusta onkin saatu rakennettua. Hämylle maistuu monipuolisesti kuiva- ja märkäruuat. Hiekkalaatikkoa osaa käyttää siististi. Sijaiskodissa Hämy on tottunut nuoriin kouluikäisiin lapsiin. Hän antaa näidenkin silitellä, mutta kovat äänet ovat edelleen pelottavia. Vieraiden tullessa Hämy väistyy eikä halua silityksiä. Hämyltä on poistettu oikea alakulmahammas lohkeamisen takia, muuten hampaat ovat hyväkuntoiset.  

 

Hämy luovutetaan useasti madotettuna, sirutettuna, rokotettuna ja
leikattuna sekä FiV/FeLV-testattuna terveeksi.

 

Tutustuthan luovutusehtoihimme 
etukäteen.

 

KOTIHAKEMUKSET

 

Kattavat hakemukset kotiesittelyineen ja yhteystietoineen (erityisesti puhelinnumero) adoptiolomakkeen kautta. Lomakkeella voit kysyä myös lisätietoja kissoista. Vastaamme niihin sähköpostitse tai puhelimitse. Sopivien ehdokkaiden haastattelut hoidetaan kuitenkin puhelimitse.

 

Adoptiolomakkeeseen pääset tästä.