Luovutusehdot

Kulukorvaukset

Eläimestä sovittu kulukorvaus maksetaan yhdistykselle joko käteisellä eläintä noudettaessa tai yhdistyksen tilille FI50 4108 0010 6151 62, jolloin on esitettävä kuitti. Emme luovuta eläimiä velaksi. Kulukorvausta ei palauteta, jos eläin palautuu yhdistykselle koeajan jälkeen.

  • Uroskissa 140€
  • Naaraskissa 160€
  • Koirien hinta on aina tapauskohtainen.
  • Muiden eläinten hinta on myös tapauskohtainen.

Eläimille tehdyt toimenpiteet

  • Kissat luovutetaan rokotettuina, leikattuina, madotettuina ja sirutettuina.
  • Koirat luovutetaan rokotettuina, madotettuina ja sirutettuna.
  • Muut eläimet luovutetaan eläinlajin asianmukaiset hoitotoimenpiteet tehtyinä.

Sirutus

Ssesy tunnistemerkitsee eläimet Turvasiruilla ja sirut rekisteröidään valmiiksi.

Kun mikrosirutetun lemmikin tiedot viedään Turvasiru-verkkopalveluun, saa lemmikki parhaan mahdollisen turvan. Jos Turvasiru-palvelussa mukana oleva lemmikki katoaa omistajaltaan, voivat eläinsuojeluviranomaiset eläimen löydyttyä saada tämän tunnusnumeron avulla välittömästi selville omistajan tiedot ja ottaa häneen yhteyttä. Palvelu toimii internetissä 24/7. Siru rekisteröidään omistajan nimelle. Lisäturvana katoamisen varalle myös Seinäjoen seudun Eläinsuojeluyhdistyksen tiedot löytyvät rekisteröidyn eläimen lisätiedoista.

 

Mitä uudelta omistajalta odotetaan

Eläintä on luonnollisesti hoidettava eläinsuojelulain ja -asetusten mukaisesti. Jos yhdistyksen edustaja toteaa eläimen jääneen ilman asianmukaista ja riittävää hoitoa (esim. hoitamattomat sairaudet tai muu hoidon laiminlyönti) eläin siirtyy takaisin yhdistykselle välittömästi ja vastikkeetta.

Yhdistyksellä on lupa tiedustella eläimen vointia ja seurata sen sopeutumista, tarvittaessa paikan päällä. Katoamis- ja ongelmatilanteissa tulee ottaa yhteyttä viipymättä yhdistykseen. 

Yhdistykseltä otetulla eläimellä ei saa teettää pentuja.

Kissat luovutetaan ainoastaan sisäkissoiksi, jos ei erikseen muuta sovita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kissaa saisi ulkoiluttaa valjaissa, tai päästää katettuun ulkotarhaan ulkoilemaan

Eläintä ei saa luovuttaa eteenpäin ilman yhdistyksen suostumusta, eikä lopettaa ilman eläinsuojelullista syytä. Kodinvaihtotilanteessa yhdistys etsii eläimelle uuden kodin.

Mikäli taloudessa on entuudessaan kissoja, on mahdollista sopia koeaika, jonka aikana näkee hyväksyvätkö eläimet toisensa. Koeaika sovitaan tapauskohtaisesti ja on yleensä kestoltaan 2 viikkoa - kuukausi. 

 

Tutustuthan myös rekisteri- ja tietosuojaselosteeseen.

 

Jos luovutusehdoissa on jotain josta haluat keskustella tai kysyä, ota meihin rohkeasti yhteyttä!