Luovutusehdot

Kulukorvaukset

Eläimestä sovittu kulukorvaus maksetaan yhdistykselle joko käteisellä eläintä noudettaessa tai yhdistyksen tilille FI50 4108 0010 6151 62, jolloin on esitettävä kuitti. Emme luovuta eläimiä velaksi. Kulukorvausta ei palauteta, jos eläin palautuu yhdistykselle koeajan jälkeen.

  • Aikuinen kissa 240€ - 2 aikuista kissaa 450€
  • Kissanpentu (alle 12kk) 300€ - 2 kissanpentua 580€
  • Seniori- ja erityisadoptiokissa 180€
  • Koira vähintään 500€
  • Kani 100€
  • Muiden eläinten hinta on tapauskohtainen.

Eläimille tehdyt toimenpiteet

  • Kissat luovutetaan leikattuina, kahdesti rokotettuina, madotettuina ja sirutettuina sekä FiV/FeLV-testattuina.
  • Koirat luovutetaan leikattuina, rokotettuina, madotettuina ja sirutettuina.
  • Kanit luovutetaan leikattuina, rokotettuina ja sirutettuina.
  • Muut eläimet luovutetaan eläinlajin asianmukaiset hoitotoimenpiteet tehtyinä.

Sirutus

Ssesy tunnistemerkitsee eläimet turvasiruilla ja sirut rekisteröidään uuden omistajan nimelle. Koirat rekisteröidään Ruokavirastoon.

Kun mikrosirutetun lemmikin tiedot rekisteröidään Turvasiru-verkkopalveluun, saa lemmikki parhaan mahdollisen turvan. Jos Turvasiru-palvelussa mukana oleva lemmikki katoaa omistajaltaan, voivat eläinsuojeluviranomaiset eläimen löydyttyä saada tämän tunnusnumeron avulla välittömästi selville omistajan tiedot ja ottaa häneen yhteyttä. Palvelu toimii internetissä 24/7. Yhdistys rekisteröi eläimen sirun tiedot omistajan nimelle. Lisäturvana katoamisen varalle myös Seinäjoen seudun Eläinsuojeluyhdistyksen tiedot löytyvät rekisteröidyn eläimen lisätiedoista.

Omistaja saa henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla voi koska tahansa internetin kautta tarkistaa ja muuttaa palvelun rekisterissä olevia yhteystietoja. Vastaanottaja sitoutuu pitämään rekisterissä olevat yhteystietonsa ajantasalla. Turvasiru.fi -palvelu sekä eläinsuojeluyhdistys tarvittaessa auttavat tietojen päivityksessä.

 

Mitä uudelta omistajalta odotetaan

Ostajan tulee huolehtia ja hoitaa eläintä vähintään eläinsuojelulain ja -asetusten mukaisesti koko eläimen loppuelämän ajan sekä järjestämään eläimelle, sen lajille ja mahdollisille erityistarpeille sopivat olosuhteet. Ostajan tulee ongelmatilanteissa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, eläinsuojeluyhdistyksen edustajaan tai eläinlajiin perehtyneisiin tahoihin neuvontaa ja ohjausta tai eläimen tarvitsemia eläinlääkäripalveluja saadakseen. Ostaja hyväksyy ennen eläimen luovutusta tehtävät mahdolliset eläinsuojeluyhdistyksen edustajan tekemät tarkastus- ja neuvontakäynnit.

Ostajaa pyydetään ilmoittamaan etukäteen eläinsuojeluyhdistykselle, mikäli
eläimestä joudutaan luopumaan tai se joudutaan lopettamaan. Lisäksi ostajan toivotaan ilmoittavan yhdistykselle mahdolliset osoitteenmuutokset.

 

Yleiset sopimusehdot:
Eläin luovutetaan vain täysi-ikäiselle henkilölle. Myyjä luovuttaa eläimen ostajalle kulukorvausta vastaan. Ostaja vastaa kaikista eläimen kohtaamista tapaturmista, sairauksista tai aiheutuneista vahingoista eläimen vastaanottamisen jälkeen. Ostaja hyväksyy eläimen siinä kunnossa ja terveydentilassa kuin se on luovutushetkellä. Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistys sitoutuu vastaamaan siitä, että eläimestä annetut ennakkotiedot ostajalle ovat totuudenmukaisia, sillä luotettavuudella kuin yhdistyksen edustajalla on ollut mahdollista eläimen taustoja selvittää. 

 

Suositukset:
1. Vastaanottaja huolehtii, että eläin ei pääse karkaamaan tai putoamaan ikkunoista tai parvekkeelta.
2. Kissoja ei luovuteta vapaasti ulkoileviksi, ellei toisin sovita.
3. Mikäli vastaanottajalla on muita eläimiä kotonaan, sitoutuu hän hoitamaan niiden rokotukset kuntoon ennen uuden eläimen kotiintuloa.
4. Vastaanottaja sitoutuu ilmoittamaan eläimen katoamisesta tai kuolemasta välittömästi eläinsuojeluyhdistykselle.
5. Mikäli vastaanottaja joutuu luopumaan eläimestä, hän sitoutuu ilmoittamaan asiasta välittömästi eläinsuojeluyhdistykselle.


Mikäli taloudessa on entuudessaan muita eläimia, on mahdollista sopia koeaika, jonka aikana näkee hyväksyvätkö eläimet toisensa. Koeaika sovitaan tapauskohtaisesti ja on yleensä kestoltaan 2 viikkoa - kuukausi. 

Tutustuthan myös rekisteri- ja tietosuojaselosteeseen.

Jos luovutusehdoissa on jotain, josta haluat keskustella tai kysyä, ota meihin rohkeasti yhteyttä!