Sijaiskotitoiminta

Yhdistyksemme toiminnan kivijalkana ovat sijaiskotimme. Ilman heitä emme pystyisi pelastamaan ensimmäistäkään koditonta eläintä. Käytössämme ei ole löytöeläintaloa tai muitakaan erityisiä tiloja löytöeläimille, vaan kaikki yhdistyksen kodittomat eläimet elävät perheenjäseninä tavallisissa kodeissa siihen asti kunnes oma koti löytyy.

Kun toimintamme on tullut yhä laajemmalle yleisölle tutuksi, on myös yhdistykselle tulevien kodittomien eläinten määrä moninkertaistunut. Niinpä meitä vaivaa pula sijaiskotipaikoista! Valitettavan usein joudumme kieltäytymään vastaanottamasta löytynyttä koditonta eläintä - paikkoja ei vain kerta kaikkiaan ole!

Tarvitsemme siis jatkuvasti uusia sijaiskoteja Etelä-Pohjanmaan alueelta voidaksemme pelastaa mahdollisimman monta avun tarpeessa olevaa. Jos sinä haluaisit toimia kodittomien eläinten hyväksi sijaiskotina, niin ota rohkeasti meihin yhteyttä! Sijaiskotipaikkoja tarvitaan pääasiassa kissoille, mutta myös koirille ja toisinaan myös esimerkiksi kaneille.

Sijaiskotina toimiminen ei maksa sinulle mitään.
SSESY korvaa eläimen ruoka-, hiekka-, eläinlääkäri- ja muut kulut.
Sinun ei tarvitse olla diplomilla varustettu kissankasvattaja selvitäksesi eläimen hoidosta - eläinrakkaus ja halu auttaa on tärkeintä. Sijaiskotivastaava ja muu hallituksen väki on apunasi ja tukenasi, ja muilta sijaiskodeilta saa vertaistukea mm. sijaiskotien omassa Facebook-ryhmässä.
Olemme mukavaa ja rentoa porukkaa, ja pyrimme järjestämään sijaiskodeille yhteisiä tapaamisia ja muuta hauskaa toimintaa vähintään kaksi kertaa vuodessa. Sijaiskotitoiminnan suurinta antia ovat kuitenkin ne hetket kodittoman eläimen kanssa, kun oivaltaa oikeasti pelastaneensa tuon pienen, mutta arvokkaan elämän. Maailman murjoman pikkuisen karvakasan kiitollinen katse, luottamuksen herääminen ja tyytyväinen kehräys ovat suurin kiitos sijaiskotityöstä.

 

 

Voit hakea meidän sijaiskodiksi täyttämällä alla olevasta
linkistä löytyvän lomakkeen:

Sijaiskotihakemus

 

 

Jos mieleen tuli jotain kysyttävää sijaiskotina toimimisesta, ota yhteyttä Marikaan, 045 1346 905.

Innu ehti asua sijaiskodissaan vain lyhyen aikaa ennen kuin löysi pysyvän kodin. Keskimäärin kissat asuvat sijaiskodeissa 3-4 kuukautta.
Eroahdistunut Tirppa opiskeli sijaiskodissa muun muassa yksin jäämistä sekä muita käytöstapoja ennen oman kodin etsintää. Koiria hoiviimme saapuu vuosittain kymmenkunta.
Pertti löytyi ulkoa talvella. Kaneja yhdistyksemme hoiviin tulee vuodessa muutamia.