Sijaiskotitoiminta

Yhdistyksemme toiminnan kivijalkana ovat sijaiskotimme. Ilman heitä emme pystyisi pelastamaan ensimmäistäkään koditonta eläintä. Käytössämme ei ole löytöeläintaloa tai muitakaan erityisiä tiloja löytöeläimille, vaan kaikki yhdistyksen kodittomat eläimet elävät perheenjäseninä tavallisissa kodeissa siihen asti kunnes oma koti löytyy.

Kun toimintamme on tullut yhä laajemmalle yleisölle tutuksi, on myös yhdistykselle tulevien kodittomien eläinten määrä moninkertaistunut. Niinpä meitä vaivaa jatkuvasti pula sijaiskotipaikoista, ja valitettavan usein joudumme nykyään kieltäytymään vastaanottamasta löytynyttä koditonta eläintä - paikkoja ei vain kerta kaikkiaan ole!

Tarvitsemme siis koko ajan uusia sijaiskoteja Etelä-Pohjanmaan alueelta voidaksemme pelastaa mahdollisimman monta avun tarpeessa olevaa. Jos sinä haluaisit toimia kodittomien eläinten hyväksi sijaiskotina, niin ota rohkeasti meihin yhteyttä! Sijaiskotipaikkoja tarvitaan pääasiassa kissoille, mutta myös koirille ja toisinaan myös esimerkiksi kaneille.

Sijaiskotina toimiminen ei maksa sinulle mitään - SSESY korvaa eläimen ruoka-, hiekka-, lääkäri- ja muut kulut. Sinun ei tarvitse olla diplomilla varustettu kissankasvattaja selvitäksesi eläimen hoidosta - eläinrakkaus ja halu auttaa on tärkeintä. Sijaiskotivastaava ja muu hallituksen väki on apunasi ja tukenasi, ja muilta sijaiskodeilta saa jatkuvaa vertaistukea. Olemme mukavaa ja rentoa porukkaa, ja pyrimme järjestämään sijaiskodeille yhteisiä tapaamisia ja muuta hauskaa toimintaa vähintään kaksi kertaa vuodessa. Sijaiskotitoiminnan suurinta antia ovat kuitenkin ne hetket kodittoman eläimen kanssa, jolloin oivaltaa oikeasti pelastaneensa tuon pienen mutta arvokkaan elämän. Maailman murjoman pikkuisen karvakasan kiitollinen katse, luottamuksen herääminen ja tyytyväinen kehräys...

Kysy lisää sijaiskotina toimimisesta sijaiskotivastaavaltamme Jutalta puh. 045-3302 153. Meille voit lähettää sähköpostia osoitteeseen info@ssesy.fi

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Innu ehti asua sijaiskodissaan vain lyhyen aikaa ennen kuin löysi pysyvän kodin. Keskimäärin kissat asuvat sijaiskodeissa 3-4 kuukautta.
Eroahdistunut Tirppa opiskeli sijaiskodissa muun muassa yksin jäämistä sekä muita käytöstapoja ennen oman kodin etsintää. Koiria hoiviimme saapuu vuosittain kymmenkunta.
Pertti löytyi ulkoa talvella. Kaneja yhdistyksemme hoiviin tulee vuodessa muutamia.