Toiminta

Ssesy:n toiminnan keskiössä on sijaiskotitoiminta. Sijaiskodit ovat eläinsuojelutyöllemme ratkaisevan tärkeitä, sillä yhdistyksellä ei ole löytöeläimille erillisiä tiloja eikä myöskään toimistotiloja.

Eniten aikaa ja työtä vievät eläimet, jotka ovat syystä tai toisesta joutuneet kodittomiksi. Yhdistys vastaanottaa vuosittain sadoittain eläimiä, joista valtaosa on kissoja. Myös koiria ja kaneja tulee yhdistykselle aika-ajoin. Eläimet sijoitetaan yhdistyksen sijaiskoteihin ja niille etsitään uutta kotia nettisivujen sekä Facebookin kautta. Ennen luovutusta yhdistys hoidattaa kaikki eläimet kuntoon eläinlääkärissä (rokotukset, madotukset, sirutukset ja kissojen kohdalla sterilointi/kastrointi).

Yhdistys järjestää säännöllisesti myös erilaisia tapahtumia. Kodittomien eläinten näyttelyt, koiramarssit, match show't sekä yhteistyössä paikallisten eläintarvikeliikkeiden kanssa järjestetyt keräyspäivät ovat jo perinteiksi muodostuneita Ssesy:n tapahtumia. Myös syksyllä eläintenviikon aikana yhdistyksellä on ollut tapana järjestää keräystapahtumia Seinäjoen alueella.

Nuorisotoiminnan puolella on eletty viime vuosina hiljaiseloa, kun yhdistyksen pääasiallisena painopisteenä on ollut sijaiskotitoiminnan laajentaminen ja etsiä eläimille loppuelämän koteja. Aikaisemmin Ssesy:ssä on kuitenkin järjestetty ELLU-eläintaitokoulutusta nuorille, ja nuoret ovat olleet vuosina 2008 ja 2009 mukana toteuttamassa monenlaista toimintaa yhdistyksen tapahtumissa. 

Voit lukea lisää eri tavoista vaikuttaa yhdistyksessämme vasemmalla olevien linkkien kautta.

Yhdistyksen hallituksen jäsenet, sijaiskodit ja muut toiminnassa mukana olevat toimivat täysin vapaaehtoispohjalta oman palkkatyön ja perhe-elämän lomassa.