Seinäjoen seudun Eläinsuojeluyhdistyksen toiminta-alue Etelä-Pohjanmaalla

Seinäjoen seudun Eläinsuojeluyhdistys, eli tuttavallisemmin SSESY.

Työskentelemme eläinten aseman parantamiseksi ja olemme mukana rakentamassa eläinystävällisempää yhteiskuntaa, jossa eläimiäkin kohdellaan arvokkaasti. Toimimme Etelä-Pohjanmaalla 13 kunnan alueella.

2018 löysimme uuden kodin 141 eläimelle ja vuoden vaihtuessa sijaiskoteihimme jäi yhä noin 100 asukkia.

Seinäjoen seudun Eläinsuojeluyhdistys on Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liiton jäsenyhdistys.

SSESYn toiminnan keskiössä on sijaiskotitoiminta. Sijaiskodit ovat eläinsuojelutyöllemme ratkaisevan tärkeitä, sillä yhdistyksellä ei ole löytöeläimille erillisiä tiloja, eikä myöskään toimistotiloja.

Eniten aikaa ja työtä vievät eläimet, jotka ovat syystä tai toisesta joutuneet kodittomiksi. Yhdistys vastaanottaa vuosittain sadoittain eläimiä, joista valtaosa on kissoja. Myös koiria ja kaneja tulee yhdistykselle aika-ajoin. Eläimet sijoitetaan yhdistyksen sijaiskoteihin ja niille etsitään uutta kotia nettisivujen sekä Facebookin kautta. Ennen luovutusta yhdistys hoidattaa kaikki eläimet kuntoon eläinlääkärissä (rokotukset, madotukset, sirutukset ja kissojen kohdalla sterilointi/kastrointi).

Yhdistys järjestää säännöllisesti myös erilaisia tapahtumia. Kodittomien eläinten näyttelyt, koiramarssit, match show't sekä yhteistyössä paikallisten eläintarvikeliikkeiden kanssa järjestetyt keräyspäivät ovat jo perinteiksi muodostuneita SSESYn tapahtumia. Myös syksyllä eläintenviikon aikana yhdistyksellä on ollut tapana järjestää keräystapahtumia Seinäjoen alueella.

Kissanpentu Samu kellii rennosti sijaiskodin sohvalla, eikä kamera ei pelota yhtään.